Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Trojka s mámou a dcerou

Romana v pracovním kolektivu považovali kolegové za spolehlivého pracanta, kterému nevadí zůstat v kanceláři o něco déle, pokud to situace vyžadovala.

Romana v pracovním kolektivu považovali kolegové za spolehlivého pracanta, kterému nevadí zůstat v kanceláři o něco déle, pokud to situace vyžadovala. Většina ho měla za poněkud nespolečenského, nikdo téměř nic o jeho soukromém životě nevěděl. Všeobecně se vědělo, že žije sám v menším bytě, který si koupil asi před třemi lety. Nikdy se ani slovem nezmiňoval o nějaké přítelkyni, nebo příteli, a tak to všichni ve společné kanceláři respektovali a nikdo se na soukromí Romana neptal.

 

Roman sám byl ve svém současném zaměstnání spokojený, práce bylo tak akorát, za velmi solidní plat. Byl součástí asi dvacetičlenného kolektivu, kde se moc neprojevoval. Věděl, že ho ostatní kolegové berou jako spolehlivého parťáka, ale neměl nikoho, koho by mohl nazvat kamarádem, nebo dokonce blízkým přítelem. Nebylo proto divu, že po pár prvních měsících, kdy odmítal různá pozvání na společné drinky po pracovní době, byl zařazen do kategorie samotářů a pozvání přestal postupně dostávat.

 

Jedinou výjimkou byla zářijová oslava jejich vedoucího. Karel byl přísný, ale férový šéf, kterému nešlo říci NE, ani když se jednalo o mimopracovní aktivitu, kterou oslava jeho narozenin rozhodně byla. Většinou se šlo klasicky do restaurace, kde byl připraven menší raut s volnou konzumací alkoholických i nealkoholických nápojů. Po oficiálním konci, kterým bylo uzavření restaurace, se část kolegů přesunula do přilehlých barů a ostatní, včetně Romana se rozešli domů. Letos však byla situace jiná. Karel se rozhodl, že své kulaté narozeniny oslaví na místní diskotéce mladšími ročníky nazývaná Vrakáč. Ani tentokrát nedokázal Roman šéfovi odmítnout.

 

V sobotu od devíti hodin se před diskotékou začali postupně objevovat kolegové ze zaměstnání. Někteří již měli náskok, neboť začali slavit již od sedmi. Zamluvené stoly se postupně zaplňovaly příchozími, mezi posledními přišel i Roman, který byl evidentně nesvůj. Místní DJ postupně odpaloval jednu svoji pecku za druhou (Michala Davida, DJ Boba, Holki apod.), což zvedlo k tanci většinu přítomných. Roman, který byl založením rocker, vše pozoroval s patřičným odstupem.

 

Vypité tekutiny se začaly projevovat tlakem v podbřišku a Roman se zvedl a odešel na WC. Při návratu zaregistroval změnu v repertoáru DJ, který zpomalil a pouštěl Chci zas v tobě spát od Lucie. Při poslouchání textu popadla Romana nostalgie a rozhodl se vyřešit ji jedním ginem s tonikem na baru, Vzhledem k probíhajícím ploužákům bylo na baru dostatek místa a Roman si tak mohl vybrat stoličku, která byla uprostřed pultu a měla kolem sebe z obou stran další volná místa. Usrkával objednaný nápoj a pomalu se ve vzpomínkách vracel k Marcele. Marcela byla jeho první a jedinou opravdovou láskou, kterou se chystal po dvouleté známosti požádat o ruku. V pondělí koupil prsten, na sobotu zamluvil stůl v nejlepším podniku ve městě, objednal květiny a ve čtvrtek mu Marcela oznámila, že je těhotná se svým bývalým spolužákem ze základní školy, se kterým se již čtyři měsíce schází.

 

Při změně skladby na Nothing Else Matters a dalším ginu s tonikem si Roman uvědomil, že vedlejší stolička již není prázdná. Instinktivně se podíval doleva a spatřil blonďatou ženu s rozpuštěnými vlasy, oblečenou v červené halence a černé kožené sukni. Roman kývnul hlavou na pozdrav a otočil se zpět k drinku. Měl vše za vyřízené, proto ho překvapilo, když ucítil ženiny prsty na svém rameni a uslyšel její hlas.

 

„Dobrý večer, omlouvám se, nevíte jaké tady mají bílé víno?“

„To opravdu nevím, jsem tady poprvé“ překvapeně odpověděl Roman a podíval se ještě jednou na ženu, která ho oslovila. S úžasem zjistil, že žena má stejně hnědé oči, jako měla Marcelka. „Ale mají moc dobrý gin s tonikem“ vyhrkl až se sám překvapil.

„Tak to si ráda dám. Nebude Vám vadit, když tady posedím s Vámi ?“ zeptala se blondýnka.

„Jistě, budu rád.“ překvapil opět sám sebe Roman. „Jmenuji se Roman.“ dodal ještě, aby nebyl za nezdvořáka a nabídl neznámé ruku.

„Sylva, těší mě“ odpověděla blondýnky a přijala Romanovu ruku, který při doteku ucítil něco podobného elektrickému výboji.

 

Po skončení série ploužáků se kolegové a kolegyně Romana vrátili zpět a ke stolu a možná po deseti dalších minutách si všimli, že Roman sedí na baru a povídá si s neznámou ženou. U stolu proběhlo několik vtípků na jeho účet, ale pak se zábava vrátila k dalším tématům.

 

Roman se zatím na baru svěřoval Sylvě se svým životním příběhem a samozřejmě nevynechal ani zklamání, které prožil s Marcelkou. Sylva byla chápavá, její ruka stále častěji hladila Romanovu ruku položenou na baru a rozhovor se postupně se zvyšující se dávkou ginů stáčel k intimnějším věcem. Sylva na sebe prozradila, že je deset let rozvedená, má již dospělou dceru, ale chybí ji drobná potěšení s mužem. Roman začal věřit, že minimálně pro dnešní den nebude takovým smolařem, za jakého se považoval.

 

Dj začal další kolo pomalých písní a Sylva navrhla, zda si společně nezatancují. Roman souhlasil a probudil v sobě tanečníka, kterým byl v době středoškolských studií, kdy tři roky docházel do tanečního kroužku. Sylva byla přirozený talent a když při druhé písničce patřila čtvrtina parketu pouze jim, ukazovali si na ně i kolegové od stolů, kde seděli i Romanovi kolegové. Při dalším tanci přitiskl Roman Sylvu co nejblíže k sobě a ona zaregistrovala tlak, který vycházel ze středu Romanova těla.. Přitiskla své rty blíže k jeho uchu a zašeptala mu slova, o kterých byl přesvědčen, že se mu zdají. Požádal ji, zda by je mohla zopakovat a opět uslyšel: „Už jsi se někdy miloval s matkou i dcerou?“

 

Tato slova sebrala Romanovi poslední zbytky zdravého rozumu. Nasucho polkl a nesměle zašeptal Sylvě: „Ty myslíš dnes?“

„Ano dnes, hned teď můžeme ke mně“ a na potvrzení svých slov ho pohladila hřbetem ruky po vzdouvajícím se poklopci. Romanovou jedinou myšlenkou bylo sehnat číslo na taxi a rychle se Sylvou odjet, než si to rozmyslí. Uchopil ji za ruku, došli k baru, zaplatil útratu, nechal velkorysé spropitné a společně zamířili k šatnám. Vyzvedly své svršky, vyšli před diskotéku, našli volný taxík a nastoupili dovnitř. Sylvy udala adresu, taxík se rozjel a Sylva se s Romanem poprvé políbili.

 

Po zhruba patnácti minutách taxík zastavil v zástavbě starších rodinných domů. Roman zaplatil taxíka, vystoupil a nechal Sylvu vytáhnout klíče z kabelky. Sylva odemkla branku, pustila Romana dovnitř a opět zamkla. Před vchodovými dveřmi se ještě jednou hladově políbili a pak Sylva odemkla. Oba vešli do chodby, zuli se a vstoupili do obývacího pokoje. Opět se políbili, ruka Romana laskala ňadro Sylvy, ta mu na oplátku rozepínala košili. Najednou se Sylva lehce odtáhla a zavolala: „ Mami, jsme doma…..

Autor: Michal Doležel | pátek 4.2.2022 11:34 | karma článku: 22,38 | přečteno: 893x
  • Další články autora

Michal Doležel

Jak jsem vlastně sbalil svoji ženu?

"A jak jste se vůbec dali dohromady?" zeptala se Jarča Kamily s Tomem. Jarče se rozzářily oči a začala vyprávět jejich příběh

20.2.2022 v 11:06 | Karma: 14,47 | Přečteno: 446x | Diskuse| Ostatní

Michal Doležel

Téměř dokonaná vražda

Na dnešní den se vrah opravdu těšil. Počítal s tím, že vyhlédnutá oběť dodrží svůj program a potkají se tak na stejném místě, kde jí poslední dva dny viděl.

9.2.2022 v 10:10 | Karma: 9,87 | Přečteno: 274x | Diskuse| Ostatní

Michal Doležel

Krematorium - kapitola páta

Aneb, jak vypadá pracovní týden a co všechno obřadník vlastně dělá. Takový pohled zadními dveřmi na neobvyklou práci

13.10.2019 v 1:10 | Karma: 13,94 | Přečteno: 525x | Diskuse| Osobní

Michal Doležel

Krematorium - kapitola čtvrtá

Další pokračování skutečných příběhů z jednoho krematoria. Dnes pokračujeme prvním dnem v nové práci.

6.10.2019 v 17:46 | Karma: 13,12 | Přečteno: 489x | Diskuse| Osobní

Michal Doležel

Krematorium - kapitola třetí

Pokračování o mých zážitcích v jednom krematoriu, kde jsem strávil 8 dlouhých, ale krásných let. Dnes konečně začínáme

4.10.2019 v 2:23 | Karma: 15,46 | Přečteno: 608x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Vyšetřování výbuchu ve Vrběticích bylo extrémně rozsáhlé a náročné, řekl Rakušan

29. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  13:09

Přímý přenos „Je prokázáno, že oba výbuchy provedli příslušníci ruské zpravodajské služby GRU. Jejich motivem...

Neodstoupím, řekl Sánchez po kauze manželky. Zlepšeme politickou kulturu, vyzval

29. dubna 2024  12:41

Španělský premiér Pedro Sánchez oznámil, že demisi nepodá. Zvažoval ji s ohledem na kauzu, v níž je...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  12:31

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Většina práv jako u manželů a přiosvojení dětí. Pavel podepsal zákon o svazcích LGBT+

29. dubna 2024  12:07

Stejnopohlavní páry budou moci od příštího roku uzavírat partnerství s většinou práv, jaká mají v...

  • Počet článků 8
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 548x
Svět mě baví a já chci občas svět pobavit. Blogovat budu ponejvíce sport, ale možná i něco navíc....

Seznam rubrik